ADANA / ÇUKUROVA - Alparslan Türkeş Ortaokulu

21. Dönem 1. Yazılı Ortak Sınav Takvimi

Kas

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e Bakanlar Kurulu tarafından başöğretmenlik unvanının verilmesinin resmileştiği günün yıldönümüdür.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olup da emekli olan veya görevine devam eden tüm öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle andık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma programına Okul Müdürümüzün günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam edildi.

Öğrencilerimizin öğretmenleri gözetiminde hazırladığı anma programı velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları okulumuz bahçesinde çoşku ile yapıldı.Okul Müdürü Mehmet DAVARCI'nın günün  anlamını ve önemini anlatan konuşmasından sonra törene devam edildi.Öğrencilerimizin öğretmenleri gözetiminde hazırladığı programlar tüm konuklar tarafından beğeni ile takip edildi.Velilerin yoğun katılımı ile yaptığımız törenin sonunda Gurup Performance tarafından minik bir konser verildi.

Ekm

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Adana Okuyor" projesine okulumuz öğrencileri yoğun olarak ilgi gösterdi.6/G sınıfı öğrencileri okul bahçesinde öğretmenleri gözetiminde kitap okuyarak projeye katkı sağladılar.

Kitap okumak, öğrencilerin:

• Okuma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

• Kelime hazinelerini genişletmelerine yardımcı olur.

• Anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur.

• Düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

• Hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olur.

• Eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

• Sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunur.

Kitap okuma projesi, öğrencilerin bu beceri ve yeteneklerini geliştirmelerine, öğrencilerin

kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmelerine yardımcı olacaktır. Kitap okuma

alışkanlığı, öğrencilerin akademik, kişisel ve profesyonel yaşamlarında başarıya

ulaşmalarına yardımcı olacak önemli bir beceridir.

Nis

OKULUMUZ YILDIZ ERKEKLER FUTSALDA İL BİRİNCİSİ OLDU. ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLARIZ.

Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.